FOLLOWERS

Sunday, April 3, 2011

SELAMAT TINGGAL PRAKTIKAL

Salam satu Malaysia semua....Bermula 10 Jan 2011, buku log sudah di beri untuk di isi semasa praktikal nanti, kami bertiga telah berpraktikal di sebuah company yang paling sempoi. Company yang bernama TRA DESIGN telah banyak mengasuh kami dalam membuat design2 seperti banner, banting, billboard, backdrop dan macam2 lagi berkenaan dengan bidang multimedia ni. Boss kami yang bernama Encik Azizul b. Rabu. Beliau pun turut mengajar kami tentang design2 ni. Beliau berkata buku akan menjadi lebih penting untuk rujukan apabila membuat design dan banyak memberi nasihat. Selama 3 bulan kami berpraktikal dengan company ni, kami rasa seronok sangat sb xperlu stress2 buat kerja. hanya relax je dan kerja pasti siap. Firdaus b. Rabu merupakan staff lama yang bekerja di TRA DESIGN. Dia punya design jangan cakaplah. GEMPAK RABAK!.haha.. Dah jadi tahap otai2 dah. kami kagum dengan kebolehan dan kehebatan beliau. Dengan panggilan FIR, kami tiap2 hari berceloteh dengan beliau. X kering gusi di buatnya. kalo sehari xbergurau ngn FIR DAN BOSS xsah.haha.. FIR ni juga merupakan adik kepada boss saya iaitu en. Azizul. Walaupun terasa sekejap tapi kami akan ingat sampai bila2 apa yang di ajarkan kepada kami dan kami akan guna kebolehan tersebut sebaik mungkin. Isyallah.. Pada 1 April 2011 ialah tarikh last bagi kami praktikal di TRA DESIGN. Sempena hari last ni En. Azizul menyuruh kami mmbeli makanan sb ada makan2 skit. hehe.... Doa di baca oleh abg zul, Abg zul merupakan rakan kongsi boss kami. Dan beberapa orang lagi rakan boss. Doa habis di baca, dan aktiviti makan ramai2 di jalan kan. seronok x trhingga la kami makan. hehe.. Selesai semua, lepak jap dan kami trus grak. kami bersalaman dan kami tinggal kan semua kenangan kt situ. berat rasa hati. tapi itu prosedurnya. kami terpksa akur. SELAMAT TINGGAL TRA DESIGN. kami xkan lupa semua kenangan dan nasihat. :')

p/s : kat bawah ni ada gambar untuk santapan korang. :)


dalam kereta untuk membeli barang.



bob menjadi mangsa oleh fir.hehe


arip menjadi racer untuk TRA DESIGN. :)



mewah :)



Doa di baca oleh abg zul.




Dari kiri : apex, fir, arip, abg zul, abg wan rashid (big boss sate kajang) dan bob.
tengah : big booss!



macam biasalah kami bertiga...
arip, bob dan apex :)



wajib tayang. :)

2 comments:

  1. perghh, style rabak la pekerja TRAdesign. :D

    ReplyDelete
  2. cmbesh jea kije pektikel nie .. KFC sedap huhu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...