FOLLOWERS

Monday, May 9, 2011

ROKOK.

Asap sana.. asap sini..
Pernah ke orang ngerti?
Kenapa kitorang ni susah sangat nak berhenti?
Memang menda ni boleh buat mati.
tapi bila dah mula sekali,
dah semakin sebati,

bakar rokok tu macam bakar diri?
Oh!
Tu aku tau sendiri..
Tapi korang suma tatau apa ada dalam hati,
Memang rasa bodoh bila duit melayang pergi.
Hanya perokok jer yang tahu menikmati.
Percayalah! Betol ni!!

Ada orang ingat rokok boleh mengubati,
Penenang fikiran bagaikan sakti,
Mana bukti??
Huh? Mana bukti!!
Itu semua propa muda mudi,
Padahal nak rosakkan diri!

Rokok bakar paru-paru dan duit sendiri,
Tak percaya cubalah nanti,
Apa yang aku nak cakap kat sini,
Inilah budaya dunia metropolitan kini.
Apalah nak jadi!

Terima kaseh daun keladi,
Esok lusa kalau aku update bacalah lagi,
Dengarlah wahai rakan2 ku yg ku sayangi,
Berhentilah rokok macam aku ni.

Yes, aku dah behenti merokok!




p/s : sumber dari blog kawan aku. aku curi. heee. THANKS OLIN. :)

7 comments:

  1. tahniah apex kerana sudah berhenti merokok. syabas. hehe. :)

    ReplyDelete
  2. abe : yeah!! :))

    aqmal : bwk2 lah berhenti :)

    ReplyDelete
  3. woah. bagus lah. suka nya suka nya. aha. :)

    ReplyDelete
  4. macam aku kenal..hahaha siot je..

    ReplyDelete
  5. sara : thanks u! :)

    nabihah : heheehe.... :)

    olin : ala curi skit je.. :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...